Vacature alert

Android-developer

Colin

Even voorstellen

Door de NS reisplanner up-to-date te houden, zorg ik dat miljoenen reizigers een vlekkeloze en onbezorgde treinreis kunnen maken. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit code ontwikkelen om de reisplanner duidelijk en vlot te maken voor de reiziger.

Sommige collega’s in mijn team zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de reisplanner. Ik schrijf samen met andere NS-collega’s code zodat de applicatie ook goed werkt. Ik richt me daarbij specifiek op Android-telefoons.

We halen alle actuele reisinformatie uit systemen die NS gebruikt, om de reiziger in de NS reisplanner een zo passend mogelijk reisadvies aan te bieden. Je kan de code zien als stappenplan die de applicatie op de achtergrond moet doorwerken voordat de reiziger antwoord krijgt op een eerder ingevoerde vraag.

Ik ben heel blij dat er binnen mijn functie soms ook ruimte is om te experimenteren. Bijvoorbeeld met de NS Lab-app. Dit is de ‘proeftuinapp’ van NS, waarin we nieuwe functionaliteiten met een groter risico uitproberen onder echte reizigers.

Mijn collega's

Tijdens het thuiswerken is mijn hond Toby mijn belangrijkste collega, maar daarnaast heb ik ook veel contact met andere developers. Sommige daarvan ontwikkelen code voor de reisplanner die draait op Apple-toestellen, ook superbelangrijk!

Daarnaast heeft de Product Owner een belangrijke rol binnen ons team. Hij communiceert met andere afdelingen om ervoor te zorgen dat wij op dit moment werken aan de zaken die belangrijk zijn binnen de organisatie. Zo kan hij als een ridder het fort bewaken, zodat wij onze tijd spenderen aan de zaken die er voor de reiziger echt toe doen.

Deze doelen komen voort uit de PI Planning-dagen, waarin we voor het komende kwartaal doelen afstemmen met meerdere afdelingen binnen NS. Wij als developers kijken onder meer hoe de Reisplanner beter kan en hoe dat bijdraagt aan de hoofddoelen van de rest van de organisatie en andersom. Zo hou je een goede communicatie in de hele organisatie. Twee intensieve, maar belangrijke dagen!

Leukste moment van de week

Ik ben heel blij dat er binnen mijn functie soms ook ruimte is om te experimenteren. Bijvoorbeeld met de NS Lab-app. Dit is de ‘proeftuinapp’ van NS, waarin we nieuwe functionaliteiten met een groter risico uitproberen onder echte reizigers. Zo weten we zeker dat de Reisplanner stabiel zijn werk doet.

Naast dat het heel tof is om aan de NS Lab-app te werken kreeg ik ook de kans om op een andere manier bij te dragen aan de bedrijfsdoelen van NS. Zo ben ik als Android-developer geïnterviewd voor de ‘Van Code tot Coupé’-podcast om hopelijk snel meer toekomstige collega’s te mogen verwelkomen en enthousiast te maken. Dit was een hele mooie ervaring en zeker een aanrader om naar te luisteren.

NS naast je normale werk ook bij kan dragen aan andere bedrijfsdoelen, zoals het meewerken aan de promotiecampagne “Maak impact met jouw code”. Ik vond het erg leuk om hieraan bij te dragen om zo meer mensen te bereiken en te enthousiasmeren voor het werken in de IT bij NS. Vermoedelijk belt niet het Stichting Nederlands Film Festival ons niet op om een Gouden Kalf uit te reiken, maar ik vind dat we er met zijn allen een erg coole video van hebben gemaakt!

Onze mensen in de IT