Afstudeerstagiaire Econometrie

Afstudeerstagiaire Econometrie

Lotte Snoek

Ongeplande werkzaamheden

De meeste onderhoudswerkzaamheden worden ruim van tevoren gepland. Maar tijdens onderhoud of controle kan blijken dat er nog extra werkzaamheden nodig zijn. Door middel van statische analyses uit het nieuwe informatiesysteem van bedrijfsonderdeel NedTrain, probeer ik daar inzicht in te krijgen. Vanuit mijn studie Econometrie doe ik onderzoek naar ongepland vervolgwerk op het onderhoudsbedrijf. Met de resultaten van mijn onderzoek werk ik aan de optimalisering van de planning, zodat we uitval van treinen in de toekomst zoveel mogelijk kunnen voorkomen en er voldoende treinen beschikbaar zijn voor de dienstregeling.

“Je kunt overal langs lopen om vragen te stellen. Iedereen is heel behulpzaam en geïnteresseerd.”

Pionier

Juist omdat ik met een nieuw onderhoudssysteem werk en met nieuwe data, merk ik dat ik echt iets kan bijdragen aan de organisatie. Door met veel mensen te spreken op verschillende plekken in de organisatie, kom ik gaandeweg steeds meer te weten. Maar het is ook leuk om af en toe op pad te gaan. Zo ben ik laatst naar het onderhoudsbedrijf in Leidschendam geweest om met een monteur mee te lopen en vragen te stellen aan de afdeling planning. Later had ik kantoor weer een afspraak met een maintenance developer over het onderhoudsboekje. Erg afwisselend en leerzaam!

Meer over techniek projecten

Mijn werkgebied

Techniek ►

Techniek is al 150 jaar lang dé basis van het succes van NS. Het zorgt ervoor dat de treinen rijden, maar ook dat deze veilig, comfortabel en duurzaam zijn.

Doelgroep Trainees
Stages & Traineeships ►

Bij NS kun je als stagiair of trainee aan de slag gaan. Dit betekent werken bij een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat.