Accountmanager Communicatie & Strategie

Accountmanager Communicatie & Strategie

Ineke Bol

Nederlands belang

Het treinvervoer is een nationale aangelegenheid. Niet alleen tijdens feesten zoals Koningsdag, maar iedere dag als we mensen van A naar B brengen. Daarvoor hebben we als bedrijf ook veel met de overheid te maken. Op onze afdeling houden we ons bezig met de Hoofdrailnet concessie: een vergunning van de overheid die zorgt dat NS de reizigers over het hoofdrailnet mag vervoeren. Daar moet NS namelijk wel wat voor doen: we maken afspraken voor lange en korte termijn en ik kijk in het bijzonder naar het jaarlijkse Vervoerplan met de plannen voor het komende jaar. Daarnaast help ik programmamanagers van belangrijke dossiers met stakeholdermanagement en hou ik contact met ambtenaren bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

“De belangen van onze interne en externe stakeholders managen: je hebt een flinke dosis flexibiliteit én vasthoudendheid nodig om vooruit te komen en iedereen aan boord te houden.”

Samen voor succes

Binnen NS krijg je veel ruimte voor eigen initiatief. Je kunt het verschil maken door dicht bij jezelf te blijven, kansen te zien en hierop in te spelen. Niet wachten op vragen, zelf de bal spelen. Zoals op een vrijdag vlak voor een externe deadline. Dan is het hier spannend omdat we van alle betrokken directieleden en business owners akkoord nodig hebben voor nieuwe plannen. Het geeft een kick als we dat voor elkaar krijgen en we aan het eind van de dag bijvoorbeeld een adviesaanvraag aan de consumentenorganisaties kunnen voorleggen. Af en toe worden we geleefd door de politiek en de media. Gelukkig werken we in een enorm gezellig team hard aan nieuwe kansen, sparren we over de vraagstukken en sluiten we zo’n vrijdag graag af met een drankje of een etentje bij iemand thuis.

Mijn werkgebied

Staf ►

Binnen Staf en ondersteuning kan je bijdragen aan het functioneren van onze unieke en veelvormige organisatie.